Välj den rätta yogamattan!

 

Det är viktigt att välja rätt yogamatta och det finns många faktorer som spelar in för att du ska hitta den som är perfekt för just dig. Vilken typ av yoga praktiserar du? Behöver du transportera den till och från studion? Använder du en yogahandduk ovanpå mattan för hot yoga? Därefter är valet av din nya yogamatta självklart också beroende på din personliga stil, färg etc.

Det kan vara svårt att välja och speciellt din första yogamatta. I det här inlägget ger vi dig en översikt som gör ditt val enklare.

På goyogi.dk hittar du yogamattor och utrustning från både Manduka och Liforme och i vår butik säljer vi även yogamattor från Lululemon. Vi har valet att sälja dessa yogamattor baserat på vår egen erfarenhet av användning, hållbarhet och relationer med många olika tillverkare. Dessa yogamattor är resultatet av ett nära samarbete mellan professionella yogainstruktörer från hela världen och varje yogamatta har sina egna unika fördelar.

Så väljer du den rätta yogamattan

På goyogi.dk säljer vi yogamattor i två olika material. Endera en naturgummimatta eller en PVC-yogamatta. Yogamattor i naturgummi har ett riktigt bra grepp redan från början och är särskilt lämpliga om du svettas en del under träningen, men inte så mycket att en handduk behövs ovanpå. Naturgummimattorna är gjorda av ett material som leder svett och fukt bort från ytan så att du inte glider på yogamattan. Å andra sidan har de inte så lång livstid som PVC-mattorna har.

På goyogi.dk säljer vi yogamattor i naturgummi från Manduka - de kallas eKOlite och finns i 4mm eller 5mm-version. Vi säljer även yogamattor i naturgummi från Liforme med det vackra alignment-printet. I GOYOGI-butiken i Köpenhamn hittar du även yogamattor i naturgummi från Lululemon.

Älskar du också att resa men vägrar att kompromissa på din dagliga yogarutin? Då är vår nya Manduka eKO SuperLite reseyogamatta din nya bästa vän. Den ger bra grepp trots sin ynka 1,5 mm tjocklek och kan vikas ihop till ett litet paket som går lätt att packa ned i väskan. Den här yogamattan kan också användas ovanpå lånemattor i studion eller gymmet.

Shoppa Manduka yogamattor här

 

Shoppa Liforme yogamattor här

Yogamattor som ger bra grepp

Om det är viktigt för dig med optimalt stöd för dina leder, rekommenderar vi våra Manduka PRO yogamattor. De är 6 mm tjocka och ger dig det ultimata greppet under ditt träningspass. Det här är också yogamattan som kallas för världens bästa yogamatta - omtalad av yoga instruktörer över hela världen. Manduka PRO yogamattan kommer i två längder; 180 cm och 216 cm och i många vackra färger. Denna yogamatta blir bara bättre och bättre över tiden och har en livstidsgaranti.

Denna yogamatta är också perfekt för de som utövar hot yoga eller bikramyoga där du använder en handduk ovanpå din yogamatta. PVC-mattorna i PRO- och PROlite-serien från Manduka är gjorda av ett slutet cellmaterial, så att svett och fukt inte kan tränga in i yogamattan vilket gör att den inte kommer skadas efter en ansträngande yogatimme.

 

Om du vill ha en lättare yogamatta för användning i studion, hemma eller på resa, är Manduka PROlite det naturliga valet. Detta är en lättare version av PRO-mattorna, något smalare och tunnare och väger under 2 kg. En mycket mångsidig yogamatta med en livstidsgaranti och mycket fina egenskaper.

Shoppa Yogamattor här